HTML

Járólap és járólapok

Az oldalon főként járólapok ismertetésével foglalkozunk és azok típusaival, járólap kezelése és ha valaki maga szeretne esetleg járólapozni otthon, akkor az itt leírtak ismerete elengedhetetlen.

Friss topikok

Archívum

Olcsó járólapok jó minőségben

Kovács Mester Miklós 2013.05.28. 20:18

Ha nincs elég pénzünk drágább járólapokra, nem probléma, a járólapok között is vannak olcsó kategóriások, melyeknél szintén nagy a választék. Sok színű, méretű, matt, fényes… stb. közül választhatunk. Ha szerencséje van, kifog egy végkiárusítást, máris olcsóbban juthat hozzá a minőségi járólapokhoz. :)

A járólap előnyei

 A járólapok  hőlökésállósága nagyon jó (a magas hőingadozás során sem repednek meg, vagy szenvednek más deformációt), mázas, vagy mázatlan felületük jól ellenáll a mechanikai behatásoknak, tehát a járólapoknak is megvan minden előnyük, ami csak a kerámiának lehet. Olyan helyeken, ahol a járólapok magas nedvességnek vannak kitéve (fürdőszoba, erkély, konyha, garázs), csak a járólapok jöhetnek szóba. Pénztárcát kímélően, nem kerülnek nagy vagyonba, olcsók, és a minőségük is első osztályú.

Beltéri és kültéri járólapok

 A lakásban a hálószoba és a nappali kivételével jó választás a járólap. Minden színben, méretben kapható, nincs olyan ember, aki ne találná meg az ízlésének megfelelőt.kül- és beltéri elhelyezés esetén a következő szempontokat vegyük figyelembe: a csúszásmentesség, kopásállóság és kültéri alkalmazásnál a fagyállóság.

 Ha gres-alapú járólapot választunk, az ilyen a feltételekkel nem lesz problémánk, mert ezek a lapok megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. Ha zománcos, mázas járólapról van szó, akkor tudnunk kell, hogy ennek a felülete sérülékenyebb, mint mondjuk egy anyagában színezett járólapé. Kopásállóság akkor lehet fontosabb, ha például lépcsőházba, folyosóra vagy garázsba szeretnénk tenni a padlóburkolókat, ahol folyamatos és fokozott mechanikai hatásoknak vannak kitéve. Fagyállóságra akkor kell figyelmet fordítanunk, ha például teraszra, erkélyre, garázsba vagy más fűtetlen, fagynak kitett helyiségbe keressük a padlóburkolót. Ilyenkor fontos, hogy megfelelően válasszunk ragasztót, fugát és használati eszközöket! Mivel a nem fagyálló járólapok általában puhább anyagból készülnek (mint a téligumi: rugalmasabb) és ebből kifolyólag gyengébbek is fagyálló járólapoknál, nem árt, ha olyan helyeken is ez utóbbiakat használjuk, ahol egyébként nem lenne indokolt a fagyálló járólap.

    Ha már megvan a járólap, sok lerakási lehetőség közül is választhatunk, mint például a háló, kötés, eltolt kötés, diagonál vagy takkós...stb. vagy  ezeket  kombinálhatjuk. Hogy melyiket választjuk, az általában a járólap színétől, izléstől és pénztől függ, időigényesebb módszerre vagy inkább az egyszerűbb megoldásra vágyunk.

Címkék: Olcsó Járólap Padlóburkoló Járólapok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jarolap.blog.hu/api/trackback/id/tr135331137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása