HTML

Járólap és járólapok

Az oldalon főként járólapok ismertetésével foglalkozunk és azok típusaival, járólap kezelése és ha valaki maga szeretne esetleg járólapozni otthon, akkor az itt leírtak ismerete elengedhetetlen.

Friss topikok

Archívum

Járólapok padlófűtéshez

Kovács Mester Miklós 2013.06.04. 15:19

Sokan nem tudják, de a járólap használata kifejezetten előnyös, ha otthonunkban nem csak kazánnal, vagy radiátorral fűtünk. Hogy miért is? A következő cikkből kiderül.

Milyen járólap a megfelelő?

Sokan azt hiszik, hogy a padlónk fűtésénél valami speciális burkoló kell, nem lehet laminált padlót lerakni, linóleumot használni, vagy hogy konkrét járólapot kell venni, ha mondjuk a konyhában szeretné lerakni. Az igazság, hogy a járólapok típusa, formája, színe teljesen lényegtelen.

Akármilyet használhatunk, padlófűtés esetében a fuga és a ragasztóanyag a lényeges. A járólap lerakásához flexibilis ragasztót és fugát használjunk. Szóval a hangsúly nem a járólap fajtáján van, hanem a lerakás technikáján, és az ahhoz használt anyagon.

Az én házamban minden helyiségben padlófűtés van. Lassan 20 éve újítottuk fel, vettünk bele teljesen egyszerű, olcsó járólapokat. Semmi bajuk sincsen azóta sem.

A járólap lerakása

A padlófűtés a járólapok lerakása előtt 2 héttel állandóan legyen bekapcsolva, hogy teljesen kiszáradjon, különben az alsó rétegekben lévő víz nem tud távozni, és az nagyobb gondokat is okozhat a későbbiekben. A 2 hetes időszakasz alatt a hőmérsékletet fokozatosan kell emelni 35C°-ra, majd lehűteni azt. Ha letelt a 2 hét (a fűtés már ki van kapcsolva). A járólapok ragasztása előtt érdemes használni alapozót, ez megköti a port. Ezután megkezdhetjük a ragasztást, száradás után pedig a fugázást. A fugának min. 24 óra kell a rendes száradásig, eközben se kapcsoljuk be még a fűtést, mert ha túl hamar szárad, a járólapok elválhatnak a padlótól és a fuga is kirepedezhet, kipotyog.

Ha ezt a majdnem 3 hetes időszakot "túléltük", élvezhetjük munkánk gyümölcsét. Ha mindent a leírtak alapján végez, hosszú évtizedekig nem lesz probléma a padlófűtéses járólapokkal.

Címkék: Járólap Járólapok Padlófűtés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jarolap.blog.hu/api/trackback/id/tr455343744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása