HTML

Járólap és járólapok

Az oldalon főként járólapok ismertetésével foglalkozunk és azok típusaival, járólap kezelése és ha valaki maga szeretne esetleg járólapozni otthon, akkor az itt leírtak ismerete elengedhetetlen.

Friss topikok

Archívum

Járólapok tisztítása

Kovács Mester Miklós 2013.06.26. 19:43

jarolap2_1372267682.JPG_1936x2592

Ha a járólap tisztítása során nem figyelünk eléggé, hogy mivel mossuk le azt, az idő folyamával károsodhat, tönkremehetnek a járólapok. Ennek elkerülése végett itt van pár tipp, hogyan tegyük kíméletesen tisztává.

Járólapok tisztítása

A szennyezett járólapot remekül tisztíthatjuk úgy, hogy egy liter forró vízbe egy evőkanál szódabikarbónát teszúnk és ezzel mossuk fel. Ha a szennyeződések makacsabbak, oldjunk fel a vízben növényi szappant is.

Ilyen kímélő megoldás még, ha egy liter fórró vízhet kb 2 deci 40%-os ecetet rakunk, és ezzel dörzsöljük át alaposan a járólap felszínét. Ezután ajánlott tiszta vízzel is áttörölni, mert ha ezt sokszor ismételjük meg áttörlés nélkül, a sav felmarhatja a járólapok felszínét.

Járólapok fényezése

Padlónk fényezése érdekében negyed deci méhviaszt olvasszunk fel úgy, hogy forró vízgőz fölé helyezzük az edényt a viasszal. Egy liter lenolajat keverjünk bele, plusz pár csepp citromos olajat, ami jó illatot eredményez neki. Puha ronggyal vigyük fel a járólap felületére, hagyjuk megszáradni, majd jöhet a fényezés.

Fuga tisztítása

A fuga tisztításához sokan a jól bevált szódabikarbónás megoldást választják, de van, aki a sütőporos technikára esküszik. Na, ezúton is elárulom ezeknek a jó háziasszonyoknak, hogy a sütőpor nem más, mint szódabikarbóna és liszt keveréke, ezáltal nem hat olyan jól, mint a rendes szódabikarbóna, tehát a sütőport tessék elfelejteni. Megjegyezném még, hogy ez olcsóbb is pár forinttal :)

Ezek után már csak hátra kell dőlni, és élvezni a járólapok tisztaságát, fényességét. Amint bekoszolódik újra a járólap, sajnos megint meg kell ismételni ezt a folyamatot.

Címkék: Fuga Járólap Járólapok Fényezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jarolap.blog.hu/api/trackback/id/tr15379528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása